Európa iszlám megszállása

Józan érveim a liberális bevándorláspolitika ellen

Migránsválság és a kettészakadt Magyarország

2016. február 04. 10:40 - aLEx

A kudarcos liberális bevándorláspolitika várható kihatásai a jövőre nézve

 

A napokban is megkaptam, hogy fasiszta vagyok. A változatosság kedvéért ez most a HVG felületén, egy cikk vitájában történt, amely valójában egy internetes szavazásról szól. Maga a szavazás nem igazán érdekes, hacsak a szándék nem, hogy a média az általa összegyűjtött 7 (valójában 8) legpofátlanabb módról akarja az olvasót megszavaztatni, ahogy a menekültekkel bánunk. De eszébe sem jut például azt a kérdést feszegetni, hogy Angela Merkel meghívót küldött a szír menekülteknek, minek hála több mint egymillió migráns érkezett Európába, akik közül most már a németek is legkevesebb 400 ezer főt szeretnének kiutasítani, mint nem kívánt létszámfölöttit. Ez talán nem a menekültekkel való bánásmód kérdéséhez tartozik? Azaz nem esik szó magáról a liberális bevándorláspolitikáról. Pedig vagyunk jó páran, akik ezt tartjuk a legpofátlanabb dolognak, amit ráadásul nemcsak a menekültekkel szemben követtek el, de az európai polgárok összességével szemben is.

Valójában nincsenek már hírek sem a menekültáradatról, a közvélemény elaltatása folyik. Ami szintén meglehetős pofátlanság a média részéről. Mai adat, hogy januárban mintegy 60 ezer migráns haladt át Szerbián, ez minden, amit tudunk. Amitől pedig a legjobban féltem, hogy hány menekült fog a téli hidegben megfagyni a hosszú út alatt, köztük gyerekek, arról egyáltalán nem hallani híreket. Mintha ilyesmi nem is létezne. Úgy tűnik, a menekültekre nem hat a fagy. De az is meglehet, hogy a közvéleményre egyszerűen nem tartozik a dolog.

A pofátlanság szinte határtalan. Mégis vannak legpofátlanabbnak kikiáltott dolgok, amelyekről szavazgatunk, de azok közös jellemzője, hogy a politikai ellenoldal követ el őket. Beszélni pedig a politikai ellenfél lejáratásának szándékával kell róluk! Rágódjunk csak rajtuk, mint a gumicsonton! A migránsválság nem szól másról, mint arról, hogyan lehet a helyzetet politikai haszonszerzésre kihasználni. Oldaltól függetlenül.

 

 

Maga a vita, mint írtam, egyáltalán nem érdekes, mert az olvasók nem a legpofátlanabb dolgokról vitatkoznak, hanem magáról a menekültválságról. Azon senki sem csodálkozik, hogy vannak legpofátlanabb dolgok, de természetesen mindenki csak a másik fél pofátlanságait látja.

Ugyanúgy, ahogy más internetes felületeken is, az egész vitában semmi mást nem látok, mint a kettészakadt országot. Teljes gőzzel folyik a táborelvű árokásás és a gyűlöletkeltés – oldaltól függetlenül. Érvelés nulla, senki nem is kíváncsi rájuk, de minek is, hisz a felek betéve ismerik egymás érveit, sőt egymás gondolataiban is olvasnak. Egyetlen mondat elegendő ahhoz, hogy előre tudjuk a következő mondatot, és hogy a vitapartnert beskatulyázzuk valahova. Előáll a helyzet, még ki sem nyitottad a szádat, és már le is vagy hülyézve. Vagy fasisztázva/nácizva… Ha liberális vagy, azonnal migránssimogatóvá lépsz elő. Ha a liberális bevándorláspolitikát bírálod, akkor azonnal Orbán-bérencnek kiáltanak ki, aki hűen teljesíti a Vezér elvárásait. Vagy olyasvalakinek, aki beszopja a kurucinfós rasszista propagandát. Esetleg iszlamofób gyűlölködő, aki szerint minden menekült terrorista.

 

 

Mivel a menekültválságban a liberális bevándorláspolitika bírálatát fogalmazom meg, ezért én az utóbbi minősítéseket kapom meg. Kizárólag csak emiatt írok többet a fasisztázó stigmákról, de hangsúlyozom, hogy a jelenség a politikai oldaltól független. Senkit nem érdekel például az, hogy én marxista vagyok, és soha életemben nem szavaztam a választások során a Fideszre, de a menekültválságban kifejtett véleményem alapján automatikusan Orbán-hívőnek sorolnak be, sőt ezen felül még a náci jelzőt is megkapom. Az eredmény pedig egy olyan hamis kép, mintha a liberális bevándorláspolitika bírálata egyet jelentene a neonáci nézetekkel. Holott akár egy demokratának is lehet kritikus véleménye a liberális bevándorláspolitikáról.

Mintha mindez egy kötelezően alkalmazandó osztályozás lenne. Mintha a liberálisok (sicc) így akarnának minden demokratát egységes táborba kényszeríteni. Ki nem találjátok, mi ennek a vége! Megmondom… „Aki a Fideszre szavaz, mind gazember!” Nem találkoztatok még ilyen véleménnyel? Értsd, rendes ember csak akkor lehetsz, ha a demokratikus ellenzékre szavazol! És mindez a menekültválság vitájában… De az már nem is érdekes, hogy az ellenzéknek mi az álláspontja az adott kérdésben. Egy rendes ember ez iránt már nem is érdeklődik, a lényeg csak az, hogy a gazemberek ellen szavaz. Így folyik az ország tudatos kettészakítása. Az egyik oldalon a rendes emberek, a másik oldalon pedig a gazemberek. A rendes emberek pedig természetesen hűen követik a Soros György-féle neokonzervatív bevándorláspolitikát. Úgy lehetsz liberális a menekültválság nagy kérdéseiben, hogy közben a neokonzervatív elveket szépen lenyomják a torkodon! Nem kéne a liberálisoknak feltenniük a kérdést önmaguknak, hogy ez most liberalizmus vagy neokonzervativizmus?

Nagyon lebutított közeg ez. Nincsenek árnyalatok, átmenetek, csak ellenség van, senki más! Vagy egyezik a véleményed az enyémmel, vagy ellenség vagy. A vitában sem azért veszünk részt, hogy pro és kontra kifejtsük a nézeteinket és valamelyik oldalon érveljünk, hanem csak gyakoroljuk a harci technikát. Előre elkészített sablonokkal válaszolunk a másik szavaira, s ha ma nem elég jól szerepeltünk, akkor majd holnap, egy másik vitában igyekszünk a mai teljesítményünket felülmúlni. Ellessük egymástól a legjobban hangzó érveket, és beépítjük azokat a saját fegyvertárunkba. Ezért van az, hogy minden vita az első pillanattól maximális intenzitással folyik. Meg ezért van az is, hogy minden vita éppen olyan, mint az előző.

 

 

Mind a két oldal érvrendszerét külön-külön egy kisokosban össze tudnám foglalni. Hogy nem teszem, annak oka van: gyűlölöm az üres frázisokat és nem tartom magamat pitbullnak (harci kutyának), vagy gladiátornak, amivé a táborelvű árokásást művelő pártok nevelni próbálnak bennünket. De én nem tartom magamat egyik oldalhoz tartozónak sem, sőt az a véleményem, hogy ezt a fajta táborelvű árokásást meg kellene állítani, mert akár odáig is eljuthatunk, hogy a kettészakadt országban egymásra lőni kezdünk, és én ezt nagyon nem szeretném!

S ha konkrétan a liberális bevándorláspolitikát nézem, azt annyira elfuseráltnak, kreténnek és kontraproduktívnak tartom, hogy a demokratikus ellenzék számára egyenlő lehet az öngyilkossággal. Nyíltan kimondom, hogy amíg a demokratikus ellenzék ezt a fajta elhibázott bevándorláspolitikát folytatja, esélye sem lehet a Fidesz-kormányzat leváltására. Bármennyire is próbálja a maga javára polarizálni a társadalmat, csak azt éri el vele, hogy még több választópolgárt lök a Fideszre szavazók táborába. Hiába a Fidesz maffiapolitikájának bármilyen jogos bírálata, ha ez együtt jár az elhibázott bevándorláspolitikával, akkor a demokratikus ellenzék sorsa meg van pecsételve, és 2018-ban talán még a parlamenti küszöböt sem fogják elérni ezek a pártok. Ezt megjósolni nem kellenek nagy látnoki képességek.

 

 

Mindezek miatt a demokratikus ellenzéknek a saját érdekében ajánlatos volna megfontolnia, hogy leállítsa az internetes világban a nevében őrjöngő liberális trollokat. Máskülönben a politikai válság túlélésére esélye sincs. Persze egyáltalán nem kell egyetérteni velem, de azért megfontolásra javasolnám! Ha képesek rá egyáltalán a demokratikus ellenzéki pártok.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://europa-iszlam-megszallasa.blog.hu/api/trackback/id/tr628358938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása